От Ерин Конър, 4 декември 2013 г. Възможно е облагането на содата да ограничи затлъстяването

В допълнение, грелинът, хормонът, който ви казва, че сте гладни, може да бъде намален в резултат на това.

Ръкавата гастректомия може да се извърши самостоятелно или като първата част на BPDS-DS

Диета за бариатрична хирургия

След всякакъв вид бариатрична хирургия ще трябва да спазвате строга диета.

Това позволява на стомаха ви да се лекува, помага ви да се приспособите към яденето на по -малки количества, предотвратява усложненията и стимулира загубата на тегло.

Но тъй като тялото ви приема по -малко храна и абсорбира по -малко хранителни https://harmoniqhealth.com/ вещества, недохранването е възможно.

За да се предотвратят недостатъци, хората, претърпели бариатрична операция, обикновено се препоръчват да консумират:

60 до 120 грама протеин дневно Ежедневно мултивитаминно-минерална добавка Калций и витамин D Допълнителни добавки, като витамин В12 или желязо, ако е необходимо

В дните непосредствено след операцията ще имате право да приемате само 2 до 3 унции бистри течности наведнъж, преди да преминете към други течности.

Тези течности са:

Мляко (обезмаслено или 1 процент) Бульон Неподсладен сок Чай или кафе без кофеин Желатин или сладко без захар

След като лесно понасяте течности, можете да добавите към диетата си пюрета, смесени с вода, бульон или обезмаслено мляко.

Те включват:

Постни смлени меса Фасул Риба Яйца Меки плодове и варени зеленчуци Извара

След няколко седмици, с одобрението на Вашия лекар, можете да започнете да ядете меки храни, включително смлени или нарязани на ситно меса, консервирани или меки пресни плодове (без семена или кожа) и варени зеленчуци без кожа.

След около осем седмици можете да преминете към твърди храни, като поддържате храненията си малки и здрави.

Рискове от бариатрична хирургия

Както всички хирургични процедури, бариатричната хирургия носи рискове и може да доведе до усложнения.

Рисковете и усложненията от бариатричните операции могат да включват:

Инфекция Анормално кървене Синдром на дъмпинг, причиняващ диария, гадене или повръщане Жлъчни камъни Хернии Ниска кръвна захар Обструкция на червата Недохранване Перфорация на стомаха Язви Смърт (рядко)

Абонирайте се за нашия бюлетин за диета и хранене!

Редакционни източници и проверка на фактите

Бариатрична хирургия за тежко затлъстяване (Национален институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания). Тестове и процедури: Операция на стомашен байпас (клиника Майо). Покажи по -малко

Най -новото в затлъстяването

Веднъж седмично инжектиране на семаглутид помага за отслабване при хора със затлъстяване

Продава се под марките Ozempic и Rybelsus, лекарството, одобрено за лечение на диабет тип 2, може да доведе до решение за безопасна, устойчива загуба на тегло. . .

От Лиза Рапапорт, 17 февруари 2021 г.

За да се предотврати затлъстяването, начина, по който децата се хранят, е толкова важно, колкото и това, което ядат, се казва в статията

Родителите могат да научат децата да разпознават кога са сити и да развият поведение за здравословно хранене, което помага за предотвратяване на детското затлъстяване, според нов научен. . .

От Лиза Рапапорт, 12 май 2020 г.

Затлъстяването провокира нарастващите нива на рак при милениалите

Младите възрастни са сред тези, които виждат повишаване на риска от някои видове рак. Затлъстяването е вероятната причина, според ново проучване.

От Шари Роан, 4 февруари 2019 г.

10 основни факта за лекарствата за отслабване

Ако имате много тегло за отслабване и само диетата и упражненията не са действали, лекарствата с рецепта могат да ви дадат тласък за отслабване, от който се нуждаете.

От Бет У. Оренщайн, 20 октомври 2017 г.

4 лекарства, които не действат, ако имате наднормено тегло или затлъстяване

Защо еднократното дозиране не винаги отговаря на човек с плюс размер.

От Реджина Бойл Уилър, 27 февруари 2016 г.

Какво да очаквате преди и след бариатрична хирургия

Подготовката за операция за отслабване може да започне до една година предварително-ето какво да очаквате на всяка крачка.

От Маделин Р. Ван, MPH 26 юни 2015 г.

5 начина да избегнете наддаване на тегло след бариатрична хирургия

Операцията за отслабване е добър вариант за тези, които са клинично затлъстели, но това е само първата стъпка, когато става въпрос за отслабване завинаги.

От Ерин Палински-Уейд, RD, CDCES, 4 юни 2015 г.

Парадоксът със затлъстяването: Какво общо има теглото с дълголетието?

От д -р Т. Джаред Бънч, 30 април 2014 г.

Проучването установява местоположението на телесните мазнини увеличава риска от рак, а не ИТМ

Други новини: Борбата на актьора Ричард Драйфус с маниакална депресия и как плътността на гърдите играе роля в риска от рак на гърдата при по -млади жени.

От Ерин Конър, 4 декември 2013 г.

Може ли данъчното облагане на содата да ограничи затлъстяването?

Ново проучване от Англия предполага, че може. Експертът по обществено здраве д -р Джейсън Блок обяснява какво означават констатациите за САЩ

От Сюзън Е. Матюс, 31 октомври 2013 г. “

Бариатричната хирургия може да доведе до загуба на тегло, заедно с промени в хормоните и метаболизма, като по този начин подобри здравето на сърцето. iStock (2)

Ново изследване от клиниката в Кливланд добавя още доказателства, че хората с диабет тип 2 и затлъстяване могат значително да намалят риска от смърт и големи сърдечно -съдови събития, ако претърпят загуба на тегло или бариатрична операция. Резултатите от проучването бяха представени на 2 септември 2019 г. в Конгреса на Европейското дружество по кардиология и едновременно публикувани в Journal of the American Medical Association (JAMA).

„Това проучване показва, че хората със затлъстяване и диабет тип 2, претърпели бариатрична хирургия, имат по -ниски нива на миокарден инфаркт (инфаркт), исхемичен инсулт и смъртност“, казва Фатима Коди Станфорд, MD, MPH, инструктор по медицина и педиатрия в Харвардското медицинско училище в Бостън, специализирано в медицината за затлъстяване. Д -р Станфорд не е участвал в това проучване.

Тези констатации допълнително укрепват съществуващата литература, включително проучване, публикувано през октомври 2018 г. в JAMA, което установява, че бариатричната хирургия е свързана с 40 % намален риск от инфаркт и инсулт при хора с диабет тип 2. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията възрастните с диабет тип 2 са 2 пъти по -склонни да умрат от сърдечни заболявания в сравнение с тези без диабет тип 2.

„Това, което открихме, ни казва, че излишният риск от сърдечни заболявания при диабет и затлъстяване е потенциално обратим, ако можете да отслабнете“, казва Стивън Нисен, д -р, главен академичен директор на Института за сърце и съдове в клиниката в Кливланд и старши автор на изследването . Това е причината тези констатации да генерират много внимание, добавя той. „Когато започнахме това проучване, не знаехме дали ефектите от затлъстяването ще бъдат дълготрайни или по същество трайни. Тези резултати показват, че те не са постоянни – те са обратими със загуба на тегло “, казва д -р Нисен.

СВЪРЗАНИ: Бариатричната хирургия намалява сърдечните рискове при хора с диабет тип 2

„Зашеметяващо“ намаляване на смъртните случаи, свързани със сърдечни заболявания и всички причини

За да направят това обсервационно проучване, изследователите са анализирали 13 722 души, състоящи се от 2 287, които са претърпели бариатрична операция и 11 435, които не са (счита се за контролната група) – съвпадение 1: 5 на хирургични с нехирургични пациенти. Бариатричната хирургия помага на хората да отслабнат, като променя храносмилателната система, понякога като намалява стомаха или променя тънките черва.

Учените се опитаха да балансират групите, въпреки че имаше леки различия в хирургичните спрямо нехирургичните групи:

Пол 65. 5 % жени (хирургична група) срещу 64. 2 % (нехирургична група) Раса 19 % чернокожи срещу 25 процента Възраст Средно 52. 5 години срещу 54. 8 Индекс на телесна маса (BMI) Средно 45. 1 спрямо 42. 6 Нива на кръвна захар Средно A1C от 7,1 % за двете групи (A1C е средно за два до три месеца на нивата на кръвната захар, според Американската асоциация по диабет.) Настоящите пушачи 7 % срещу 14 %

Първичният резултат от проучването е честотата на големите неблагоприятни сърдечни събития (MACE), която се определя като първата поява на коронарни артериални събития, мозъчно -съдови събития (като инсулт), нефропатия (бъбречно заболяване) и предсърдно мъждене в допълнение към смърт по всички причини.

За период от осем години около 31 % от пациентите, претърпели бариатрична операция, са починали или са имали едно от петте състояния в сравнение с около 48 % от пациентите, които не са претърпели операция и са спазвали нормалните стандарти за грижа – 40 % намаление.

Хората, които са претърпели операция, също са с 41 % по -малко вероятно да умрат по каквато и да е причина; 112 пациенти (10 %) в оперативната група са починали в сравнение с 1 111 (17.8 %) пациенти в нехирургичната група.

Тези намаления са значителни, особено в сравнение с ефикасността на много от лекарствата, използвани в сърдечно -съдовата медицина, като статини за понижаване на холестерола и лекарствата за кръвно налягане, казва Нисен. „Може да получим 15 до 20 процента намаляване на големите сърдечно -съдови събития или смъртност с тези лекарства“, казва Нисен. „Ефектите, които видяхме при бариатричната хирургия, бяха наистина големи … това е наистина огромно. Зашеметяващо е да видиш такъв ефект “, казва той.

Хората в хирургичната група са имали и други подобрения, установиха изследователи. В сравнение с групата без хирургия, те са загубили средно с 15 % повече тегло, а техните A1Cs са спаднали средно с 1,1 %, достигайки 6 %. Те също се нуждаеха от по -малко лекарства, за да контролират кръвната си захар, кръвното налягане и холестерола, отколкото групата, която не е оперирана.

Дали тези резултати биха били вероятни за хората, които използват диета и упражнения, да отслабнат значително тегло без операция? Може би, но може би не, казва Нисен. Когато човек е с наднормено тегло или има затлъстяване, клетките в тялото стават по -малко чувствителни към инсулина, който панкреасът отделя. Отслабването може да помогне на тялото да използва по -лесно инсулина, според Националния институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания.

Нисен вярва, че голяма част от намаленията на заболеваемостта и смъртността, наблюдавани при операцията, се дължат на загуба на тегло, но това е повече от загубата на тегло, която причинява ползите. В бариатричната хирургия червата се пренасочват по такъв начин, че променят много чревни хормони и много други метаболитни фактори, казва Нисен. „Някои експерти смятат, че ефектите, които виждаме, се дължат не само на загубата на тегло, а също и че промените в анатомията на червата могат да имат значение“, казва той.

СВЪРЗАНИ: 6 глупави начина за отслабване за диабет и сърдечно здраве

Необходими са допълнителни изследвания, за да се докажат ползите от бариатричната хирургия

Нисен казва, че следващата стъпка е по -научно устойчивият метод на рандомизирано контролирано изпитване, за да се потвърдят тези резултати. „В обсервационно проучване има неизмерими объркващи фактори, които могат да направят хората в групата за лечение и хората в контролната група различни. Направихме всичко възможно да балансираме тези характеристики, но това никога не е перфектен процес “, казва Нисен.

Тези резултати трябва да насърчат повече разговори между лекари и пациенти с метаболитни заболявания и затлъстяване, казва Станфорд. „Само 1 % от пациентите, които отговарят на критериите за бариатрична хирургия, получават тази интервенция в САЩ. Бихме могли да помогнем на повече хора с тези два болестни процеса, ако е по -вероятно да обмислим бариатрична хирургия за тази популация пациенти “, казва тя.

Нисен се съгласява. „Като се има предвид това, което сега знаем за терапията и ползите, трябва да я вземем предвид при повече пациенти. Можем да спасим животи, ако го направим “, казва той.

Кой отговаря на условията за бариатрична хирургия? Поглед към критериите

В клиниката в Кливланд човек може потенциално да бъде кандидат за операция за отслабване, ако отговаря на някой от следните критерии:

Повече от 100 килограма над идеалното телесно тегло ИТМ над 40 А ИТМ над 35 със сериозни отрицателни ефекти върху здравето, като високо кръвно налягане или диабет, който е свързан с тежко наднормено тегло Невъзможно да се постигне здравословно телесно тегло за продължителен период от време, дори чрез диета с лекарско наблюдение

Според Американското дружество за метаболитна и бариатрична хирургия, метаболитната и бариатричната хирургия може да струва от 11 500 до 26 000 долара. И все пак операцията може в крайна сметка да намали общите здравни разходи и да подобри собствения потенциал за печалба поради подобреното им здраве, отбелязва обществото.

Непосредствените рискове от бариатрична хирургия включват кървене, кърви, белодробни проблеми, инфекции, изтичане на стомашно -чревна система и по -рядко смърт, според клиниката на Майо.

Ако обмисляте бариатрична хирургия за отслабване и лечение на диабет тип 2, консултирайте се с Вашия лекар за плюсовете и минусите. „Лекарите трябва да обяснят на пациентите какво знаем, какво не знаем, какво мислим, че може да се направи за тях“, казва Нисен, „и след това да им помогнат да вземат образовано решение за това, което е подходящо за тях. ”

Абонирайте се за нашия бюлетин за диабет!

Най -новото при диабет тип 2

5 начина за лечение на диабет тип 2, докато работите от вкъщи

Не позволявайте на рутинните ви дистанционни дейности да причиняват влакче с кръвна захар.  

От Krista Bennett DeMaio 31 март 2021 г. Спонсорирано рекламно съдържание

Food Rx: Ендокринолог споделя какво яде за един ден, за да помогне за предотвратяване на диабет тип 2

Лекар от университета в Станфорд, специализиран в лечението на хора с диабет тип 2 и затлъстяване, говори за ядене на зеленчуци подъл, порциониране на ориз. . .

От Кейт Рудър 18 март 2021 г.

Диабет тип 2, свързан с повишен риск от болестта на Паркинсон

Генетичните данни показват, че може да има пряка връзка между диабет тип 2 и по -висок риск от разстройство на движението, както и неговото прогресиране. . .

От Лиза Рапапорт, 12 март 2021 г.

Повече доказателства Веднъж седмично инжектиране на семаглутид помага на хората с диабет да отслабнат

Продаван в по -ниска доза под марките Ozempic и Rybelsus за лечение на диабет тип 2, семаглутидът също може да бъде безопасен и ефективен при хронично тегло. . .

От Лиза Рапапорт, 8 март 2021 г.

8 неща, които хората с диабет трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Научете за безопасността, ефикасността и значението на ваксините срещу COVID-19, ако вие или ваш близък живеете с диабет тип 1 или тип 2.

От Кейт Рудър, 21 януари 2021 г.

Има ли връзка между диабет тип 2 и замърсяване на въздуха?

Появяващите се научни изследвания показват, че излагането на замърсяване на въздуха може да повлияе на риска от диабет и да затрудни управлението на болестта. . .

От Кейт Рудър, 20 януари 2021 г.

Метформинът може да доведе до по -здравословна бременност при жени с диабет тип 2

Бременните жени с диабет тип 2, които са приемали метформин, наддават по -малко тегло, изискват по -малко инсулин и имат по -малък риск от раждане на големи бебета. . .

От Лиза Рапапорт, 10 декември 2020 г.

Повечето с диабет може да са с много висок риск от фатално сърдечно заболяване след 10 години

Новите проучвания подчертават значението на управлението на рисковите фактори за сърдечни заболявания, ако живеете с диабет тип 2.

От Мелиса Джон Майер 1 декември 2020 г.

Средиземноморска диета, обвързана с 30 % намален риск от диабет при жените

Двадесетгодишните последващи резултати помагат да се осветят ключовите пътища в тялото, които помагат да се обяснят защитните ползи от този популярен стил на хранене.

От Беки Ъпъм, 23 ноември 2020 г.

7 грешки в нисковъглехидратната диета, които трябва да избягвате, когато имате диабет

Намаляването на въглехидратите е основата на управлението на диабета, но не е надеждно. Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2.

В допълнение, грелинът, хормонът, който ви казва, че сте гладни, може да бъде намален в резултат на това.

Ръкавата гастректомия може да се извърши самостоятелно или като първата част на BPDS-DS

Диета за бариатрична хирургия

След всякакъв вид бариатрична хирургия ще трябва да спазвате строга диета.

Това позволява на стомаха ви да се лекува, помага ви да се приспособите към яденето на по -малки количества, предотвратява усложненията и стимулира загубата на тегло.

Но тъй като тялото ви приема по -малко храна и абсорбира по -малко хранителни https://harmoniqhealth.com/ вещества, недохранването е възможно.

За да се предотвратят недостатъци, хората, претърпели бариатрична операция, обикновено се препоръчват да консумират:

60 до 120 грама протеин дневно Ежедневно мултивитаминно-минерална добавка Калций и витамин D Допълнителни добавки, като витамин В12 или желязо, ако е необходимо

В дните непосредствено след операцията ще имате право да приемате само 2 до 3 унции бистри течности наведнъж, преди да преминете към други течности.

Тези течности са:

Мляко (обезмаслено или 1 процент) Бульон Неподсладен сок Чай или кафе без кофеин Желатин или сладко без захар

След като лесно понасяте течности, можете да добавите към диетата си пюрета, смесени с вода, бульон или обезмаслено мляко.

Те включват:

Постни смлени меса Фасул Риба Яйца Меки плодове и варени зеленчуци Извара

След няколко седмици, с одобрението на Вашия лекар, можете да започнете да ядете меки храни, включително смлени или нарязани на ситно меса, консервирани или меки пресни плодове (без семена или кожа) и варени зеленчуци без кожа.

След около осем седмици можете да преминете към твърди храни, като поддържате храненията си малки и здрави.

Рискове от бариатрична хирургия

Както всички хирургични процедури, бариатричната хирургия носи рискове и може да доведе до усложнения.

Рисковете и усложненията от бариатричните операции могат да включват:

Инфекция Анормално кървене Синдром на дъмпинг, причиняващ диария, гадене или повръщане Жлъчни камъни Хернии Ниска кръвна захар Обструкция на червата Недохранване Перфорация на стомаха Язви Смърт (рядко)

Абонирайте се за нашия бюлетин за диета и хранене!

Редакционни източници и проверка на фактите

Бариатрична хирургия за тежко затлъстяване (Национален институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания). Тестове и процедури: Операция на стомашен байпас (клиника Майо). Покажи по -малко

Най -новото в затлъстяването

Веднъж седмично инжектиране на семаглутид помага за отслабване при хора със затлъстяване

Продава се под марките Ozempic и Rybelsus, лекарството, одобрено за лечение на диабет тип 2, може да доведе до решение за безопасна, устойчива загуба на тегло. . .

От Лиза Рапапорт, 17 февруари 2021 г.

За да се предотврати затлъстяването, начина, по който децата се хранят, е толкова важно, колкото и това, което ядат, се казва в статията

Родителите могат да научат децата да разпознават кога са сити и да развият поведение за здравословно хранене, което помага за предотвратяване на детското затлъстяване, според нов научен. . .

От Лиза Рапапорт, 12 май 2020 г.

Затлъстяването провокира нарастващите нива на рак при милениалите

Младите възрастни са сред тези, които виждат повишаване на риска от някои видове рак. Затлъстяването е вероятната причина, според ново проучване.

От Шари Роан, 4 февруари 2019 г.

10 основни факта за лекарствата за отслабване

Ако имате много тегло за отслабване и само диетата и упражненията не са действали, лекарствата с рецепта могат да ви дадат тласък за отслабване, от който се нуждаете.

От Бет У. Оренщайн, 20 октомври 2017 г.

4 лекарства, които не действат, ако имате наднормено тегло или затлъстяване

Защо еднократното дозиране не винаги отговаря на човек с плюс размер.

От Реджина Бойл Уилър, 27 февруари 2016 г.

Какво да очаквате преди и след бариатрична хирургия

Подготовката за операция за отслабване може да започне до една година предварително-ето какво да очаквате на всяка крачка.

От Маделин Р. Ван, MPH 26 юни 2015 г.

5 начина да избегнете наддаване на тегло след бариатрична хирургия

Операцията за отслабване е добър вариант за тези, които са клинично затлъстели, но това е само първата стъпка, когато става въпрос за отслабване завинаги.

От Ерин Палински-Уейд, RD, CDCES, 4 юни 2015 г.

Парадоксът със затлъстяването: Какво общо има теглото с дълголетието?

От д -р Т. Джаред Бънч, 30 април 2014 г.

Проучването установява местоположението на телесните мазнини увеличава риска от рак, а не ИТМ

Други новини: Борбата на актьора Ричард Драйфус с маниакална депресия и как плътността на гърдите играе роля в риска от рак на гърдата при по -млади жени.

От Ерин Конър, 4 декември 2013 г.

Може ли данъчното облагане на содата да ограничи затлъстяването?

Ново проучване от Англия предполага, че може. Експертът по обществено здраве д -р Джейсън Блок обяснява какво означават констатациите за САЩ

От Сюзън Е. Матюс, 31 октомври 2013 г. “

Бариатричната хирургия може да доведе до загуба на тегло, заедно с промени в хормоните и метаболизма, като по този начин подобри здравето на сърцето. iStock (2)

Ново изследване от клиниката в Кливланд добавя още доказателства, че хората с диабет тип 2 и затлъстяване могат значително да намалят риска от смърт и големи сърдечно -съдови събития, ако претърпят загуба на тегло или бариатрична операция. Резултатите от проучването бяха представени на 2 септември 2019 г. в Конгреса на Европейското дружество по кардиология и едновременно публикувани в Journal of the American Medical Association (JAMA).

„Това проучване показва, че хората със затлъстяване и диабет тип 2, претърпели бариатрична хирургия, имат по -ниски нива на миокарден инфаркт (инфаркт), исхемичен инсулт и смъртност“, казва Фатима Коди Станфорд, MD, MPH, инструктор по медицина и педиатрия в Харвардското медицинско училище в Бостън, специализирано в медицината за затлъстяване. Д -р Станфорд не е участвал в това проучване.

Тези констатации допълнително укрепват съществуващата литература, включително проучване, публикувано през октомври 2018 г. в JAMA, което установява, че бариатричната хирургия е свързана с 40 % намален риск от инфаркт и инсулт при хора с диабет тип 2. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията възрастните с диабет тип 2 са 2 пъти по -склонни да умрат от сърдечни заболявания в сравнение с тези без диабет тип 2.

„Това, което открихме, ни казва, че излишният риск от сърдечни заболявания при диабет и затлъстяване е потенциално обратим, ако можете да отслабнете“, казва Стивън Нисен, д -р, главен академичен директор на Института за сърце и съдове в клиниката в Кливланд и старши автор на изследването . Това е причината тези констатации да генерират много внимание, добавя той. „Когато започнахме това проучване, не знаехме дали ефектите от затлъстяването ще бъдат дълготрайни или по същество трайни. Тези резултати показват, че те не са постоянни – те са обратими със загуба на тегло “, казва д -р Нисен.

СВЪРЗАНИ: Бариатричната хирургия намалява сърдечните рискове при хора с диабет тип 2

„Зашеметяващо“ намаляване на смъртните случаи, свързани със сърдечни заболявания и всички причини

За да направят това обсервационно проучване, изследователите са анализирали 13 722 души, състоящи се от 2 287, които са претърпели бариатрична операция и 11 435, които не са (счита се за контролната група) – съвпадение 1: 5 на хирургични с нехирургични пациенти. Бариатричната хирургия помага на хората да отслабнат, като променя храносмилателната система, понякога като намалява стомаха или променя тънките черва.

Учените се опитаха да балансират групите, въпреки че имаше леки различия в хирургичните спрямо нехирургичните групи:

Пол 65. 5 % жени (хирургична група) срещу 64. 2 % (нехирургична група) Раса 19 % чернокожи срещу 25 процента Възраст Средно 52. 5 години срещу 54. 8 Индекс на телесна маса (BMI) Средно 45. 1 спрямо 42. 6 Нива на кръвна захар Средно A1C от 7,1 % за двете групи (A1C е средно за два до три месеца на нивата на кръвната захар, според Американската асоциация по диабет.The price is 10393, source. Hopefully, you found this information useful. Let us know what you think, and thanks for reading..) Настоящите пушачи 7 % срещу 14 %

Първичният резултат от проучването е честотата на големите неблагоприятни сърдечни събития (MACE), която се определя като първата поява на коронарни артериални събития, мозъчно -съдови събития (като инсулт), нефропатия (бъбречно заболяване) и предсърдно мъждене в допълнение към смърт по всички причини.

За период от осем години около 31 % от пациентите, претърпели бариатрична операция, са починали или са имали едно от петте състояния в сравнение с около 48 % от пациентите, които не са претърпели операция и са спазвали нормалните стандарти за грижа – 40 % намаление.

Хората, които са претърпели операция, също са с 41 % по -малко вероятно да умрат по каквато и да е причина; 112 пациенти (10 %) в оперативната група са починали в сравнение с 1 111 (17.8 %) пациенти в нехирургичната група.

Тези намаления са значителни, особено в сравнение с ефикасността на много от лекарствата, използвани в сърдечно -съдовата медицина, като статини за понижаване на холестерола и лекарствата за кръвно налягане, казва Нисен. „Може да получим 15 до 20 процента намаляване на големите сърдечно -съдови събития или смъртност с тези лекарства“, казва Нисен. „Ефектите, които видяхме при бариатричната хирургия, бяха наистина големи … това е наистина огромно. Зашеметяващо е да видиш такъв ефект “, казва той.

Хората в хирургичната група са имали и други подобрения, установиха изследователи. В сравнение с групата без хирургия, те са загубили средно с 15 % повече тегло, а техните A1Cs са спаднали средно с 1,1 %, достигайки 6 %. Те също се нуждаеха от по -малко лекарства, за да контролират кръвната си захар, кръвното налягане и холестерола, отколкото групата, която не е оперирана.

Дали тези резултати биха били вероятни за хората, които използват диета и упражнения, да отслабнат значително тегло без операция? Може би, но може би не, казва Нисен. Когато човек е с наднормено тегло или има затлъстяване, клетките в тялото стават по -малко чувствителни към инсулина, който панкреасът отделя. Отслабването може да помогне на тялото да използва по -лесно инсулина, според Националния институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания.

Нисен вярва, че голяма част от намаленията на заболеваемостта и смъртността, наблюдавани при операцията, се дължат на загуба на тегло, но това е повече от загубата на тегло, която причинява ползите. В бариатричната хирургия червата се пренасочват по такъв начин, че променят много чревни хормони и много други метаболитни фактори, казва Нисен. „Някои експерти смятат, че ефектите, които виждаме, се дължат не само на загубата на тегло, а също и че промените в анатомията на червата могат да имат значение“, казва той.

СВЪРЗАНИ: 6 глупави начина за отслабване за диабет и сърдечно здраве

Необходими са допълнителни изследвания, за да се докажат ползите от бариатричната хирургия

Нисен казва, че следващата стъпка е по -научно устойчивият метод на рандомизирано контролирано изпитване, за да се потвърдят тези резултати. „В обсервационно проучване има неизмерими объркващи фактори, които могат да направят хората в групата за лечение и хората в контролната група различни. Направихме всичко възможно да балансираме тези характеристики, но това никога не е перфектен процес “, казва Нисен.

Тези резултати трябва да насърчат повече разговори между лекари и пациенти с метаболитни заболявания и затлъстяване, казва Станфорд. „Само 1 % от пациентите, които отговарят на критериите за бариатрична хирургия, получават тази интервенция в САЩ. Бихме могли да помогнем на повече хора с тези два болестни процеса, ако е по -вероятно да обмислим бариатрична хирургия за тази популация пациенти “, казва тя.

Нисен се съгласява. „Като се има предвид това, което сега знаем за терапията и ползите, трябва да я вземем предвид при повече пациенти. Можем да спасим животи, ако го направим “, казва той.

Кой отговаря на условията за бариатрична хирургия? Поглед към критериите

В клиниката в Кливланд човек може потенциално да бъде кандидат за операция за отслабване, ако отговаря на някой от следните критерии:

Повече от 100 килограма над идеалното телесно тегло ИТМ над 40 А ИТМ над 35 със сериозни отрицателни ефекти върху здравето, като високо кръвно налягане или диабет, който е свързан с тежко наднормено тегло Невъзможно да се постигне здравословно телесно тегло за продължителен период от време, дори чрез диета с лекарско наблюдение

Според Американското дружество за метаболитна и бариатрична хирургия, метаболитната и бариатричната хирургия може да струва от 11 500 до 26 000 долара. И все пак операцията може в крайна сметка да намали общите здравни разходи и да подобри собствения потенциал за печалба поради подобреното им здраве, отбелязва обществото.

Непосредствените рискове от бариатрична хирургия включват кървене, кърви, белодробни проблеми, инфекции, изтичане на стомашно -чревна система и по -рядко смърт, според клиниката на Майо.

Ако обмисляте бариатрична хирургия за отслабване и лечение на диабет тип 2, консултирайте се с Вашия лекар за плюсовете и минусите. „Лекарите трябва да обяснят на пациентите какво знаем, какво не знаем, какво мислим, че може да се направи за тях“, казва Нисен, „и след това да им помогнат да вземат образовано решение за това, което е подходящо за тях. ”

Абонирайте се за нашия бюлетин за диабет!

Най -новото при диабет тип 2

5 начина за лечение на диабет тип 2, докато работите от вкъщи

Не позволявайте на рутинните ви дистанционни дейности да причиняват влакче с кръвна захар.  

От Krista Bennett DeMaio 31 март 2021 г. Спонсорирано рекламно съдържание

Food Rx: Ендокринолог споделя какво яде за един ден, за да помогне за предотвратяване на диабет тип 2

Лекар от университета в Станфорд, специализиран в лечението на хора с диабет тип 2 и затлъстяване, говори за ядене на зеленчуци подъл, порциониране на ориз. . .

От Кейт Рудър 18 март 2021 г.

Диабет тип 2, свързан с повишен риск от болестта на Паркинсон

Генетичните данни показват, че може да има пряка връзка между диабет тип 2 и по -висок риск от разстройство на движението, както и неговото прогресиране. . .

От Лиза Рапапорт, 12 март 2021 г.

Повече доказателства Веднъж седмично инжектиране на семаглутид помага на хората с диабет да отслабнат

Продаван в по -ниска доза под марките Ozempic и Rybelsus за лечение на диабет тип 2, семаглутидът също може да бъде безопасен и ефективен при хронично тегло. . .

От Лиза Рапапорт, 8 март 2021 г.

8 неща, които хората с диабет трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Научете за безопасността, ефикасността и значението на ваксините срещу COVID-19, ако вие или ваш близък живеете с диабет тип 1 или тип 2.

От Кейт Рудър, 21 януари 2021 г.

Има ли връзка между диабет тип 2 и замърсяване на въздуха?

Появяващите се научни изследвания показват, че излагането на замърсяване на въздуха може да повлияе на риска от диабет и да затрудни управлението на болестта. . .

От Кейт Рудър, 20 януари 2021 г.

Метформинът може да доведе до по -здравословна бременност при жени с диабет тип 2

Бременните жени с диабет тип 2, които са приемали метформин, наддават по -малко тегло, изискват по -малко инсулин и имат по -малък риск от раждане на големи бебета. . .

От Лиза Рапапорт, 10 декември 2020 г.

Повечето с диабет може да са с много висок риск от фатално сърдечно заболяване след 10 години

Новите проучвания подчертават значението на управлението на рисковите фактори за сърдечни заболявания, ако живеете с диабет тип 2.

От Мелиса Джон Майер 1 декември 2020 г.

Средиземноморска диета, обвързана с 30 % намален риск от диабет при жените

Двадесетгодишните последващи резултати помагат да се осветят ключовите пътища в тялото, които помагат да се обяснят защитните ползи от този популярен стил на хранене.

От Беки Ъпъм, 23 ноември 2020 г.

7 грешки в нисковъглехидратната диета, които трябва да избягвате, когато имате диабет

Намаляването на въглехидратите е основата на управлението на диабета, но не е надеждно. Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2.

Pin It on Pinterest

Share This